Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ανοιχτή επιστολή-απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Δ. Δωρίδας

Σε παράλληλο σύμπαν...........

Για να δούμε λοιπόν… (ολόκληρη η «απάντηση» της ΝΔ Δωρίδας εδώ: http://dorida.blogspot.gr/2014/12/blog-post_56.html):

1) Ξεκινάμε με τα διασκεδαστικά: θα θέλαμε τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να κατανοήσουμε τι σημαίνει ότι είμαστε… «γνήσια μητρική συνιστώσα του κομματικού μηχανισμού». Γράψτε σε απλά ελληνικά ρε παιδιά!

2) Δεν γράψαμε ότι η ΝΔ (και η βουλευτής Φωκίδας) χρεώνεται την ψήφιση του Καλλικράτη. Χρεώνεται όμως, κι αυτό γράψαμε, ότι (και) για τον Καλλικράτη στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Και να πει κανείς ότι δεν είχε λάβει γραπτές και προφορικές εκκλήσεις ανθρώπων από όλο το πολιτικό φάσμα να ζητήσει, έστω και στα πλαίσια του Καλλικράτη, διορθωτικές κινήσεις που να τροποποιούν το έκτρωμα που ονομάστηκε «Δήμος Δωρίδας»; Τέτοιες αλλαγές ζητήθηκαν π.χ. για τους Δήμους Κέρκυρας, Μυτιλήνης κ.λπ. Είπαμε όμως, η βουλευτής της ΝΔ είχε σοβαρότερες ασχολίες: Να ψηφίζει αδιαμαρτύρητα «Ναι σε όλα», βάζοντας κι αυτή φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της σε όσα μας πήγαν από το κακό στο χειρότερο.

3) Αφού η ΝΔ δεν ήθελε τον Καλλικράτη (εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι η κυρία Μπακογιάννη, που τότε δεν τον καταψήφισε, ήταν λίγο πιο συνεπής), να ρωτήσουμε: τόσο καιρό στο γκουβέρνο, τι κάνατε για να διορθώσετε αυτό που ο κ. Σαμαράς – κι όχι ο… ανεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ – είχε χαρακτηρίσει ως «μνημείο για το πώς ΔΕΝ πρέπει να γίνεται μια τέτοιου είδους διοικητική μεταρρύθμιση»; Και πού πήγαν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά ότι «μόλις γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα αντιμετωπίσει άμεσα τα πιο κραυγαλέα προβλήματα συνενώσεων και θα φέρει νέα πρόταση συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης»; Αφήστε, μην μας πείτε, ξέρουμε! Πήγαν εκεί που πήγαν και οι υπόλοιπες προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ στα Ζάππεια............

4) Παρακάτω: Αλήθεια, προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέτε, όλοι αυτοί που εφάρμοσαν τον Καλλικράτη; Κι εμείς οι χαζοί νομίζαμε ότι ήταν η ΝΔ που συγκυβερνούσε (μέχρι προχτές, τώρα «πάει ο παλιός ο χρόνος») με το ΠΑΣΟΚ! Με το ΠΑΣΟΚ που μας βούλιαξε και που ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι θα το τιμωρήσει αυστηρά και… Α, συγγνώμη, το σταματάμε εδώ: ξεχάσαμε ότι ο γιατρός σας έχει απαγορεύσει να θυμάστε τι υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Σαμαράς. Άλλωστε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν κυβερνά εδώ και δεκαετίες ο… ΣΥΡΙΖΑ.

5) Σας το λέμε κι εσάς απευθείας λοιπόν: Εάν δεν σας αρέσουν όσα ορίζει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, καταργήστε το. Εάν δεν σας αρέσει ο ελληνικός λαός, αλλάξτε τον και φέρτε άλλον, πιο βολικό. Ξέρετε εσείς. Για να μην επαναλαμβανόμαστε όμως, σας παραπέμπουμε στην επιστολή μας στην κυρία Μανδρέκα και σε όσα σχετικά προτιμήσατε να «ξεχάσετε» στην απάντησή σας.

6) Όντως, στα δυόμιση χρόνια που μας κυβερνάτε με το ΠΑΣΟΚ, «η οικονομία μας έκανε μεγάλα άλματα». Τα νιώθουμε κάθε μέρα πάνω μας τα άλματα. Γνωρίζουμε μάλιστα και ποιοι (μας) τα έκαναν, χάρη σ’ εσάς. Να σας θυμίσουμε μερικά έτσι, ενδεικτικά; Μην φοβάστε, δεν θα σας πούμε για τις λίστες Λαγκάρντ, ούτε για τις προσοχές που βαράτε στον κύριο Σόιμπλε. Για να σας διευκολύνουμε, θα παραμείνουμε για την ώρα στα εγχώρια παραδείγματα, που είναι πιο λάιτ. Ιδού λοιπόν:
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ πούλησε τη γαλακτοβιομηχανία του,και έστειλε τα λεφτά στην Ελβετία......
– Η Κόκα Κόλα έστειλε τα εργοστάσια στη Βουλγαρία και τη φορολογική έδρα στο Λουξεμβούργο, εκεί που ο φίλος σας κ. Γιούνκερ φιλοξενεί όλους τους φοροφυγάδες με τιμές αρχηγoύ κράτους και με όλα τα κομφόρ. Χάρη σ’ εσάς.
Ανακεφαλοποίηση τραπεζών.....
Ο Εθνικός μας εργολάβος αποζημιώνεται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για… διαφυγόντα κέρδη από τα διόδια (κανένας άλλος άνθρωπος που να έχει μαγαζί ή μικρή επιχείρηση δεν αποζημιώθηκε επειδή έπεσε η δουλειά του λόγω κρίσης!). Χάρη σ’ εσάς.
Τα golden boys που έφαγαν τα λεφτά του κόσμου (250 εκατομμύρια πληρωμένα χαράτσια της ΔΕΗ), με δικηγόρο πριν τον Βορίδη και τώρα τον Μπαλτάκο, είναι ελεύθεροι και κάνουν πάρτι στη Μύκονο. Χάρη σ’ εσάς.
 Θέλετε να συνεχίσουμε; Η λίστα είναι τεράστια........

7) Για την ώρα σταματάμε εδώ. Προσωρινά, διότι ευελπιστούμε σε μία ακόμη «απάντησή» σας που θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτό το διαφωτιστικό για τους συμπολίτες μας διάλογο. Επαναλαμβάνουμε δε και σε εσάς συλλογικά, αγαπητές κυρίες και κύριοι της ΝΔ, την πρόσκληση που απευθύναμε και στην κυρία Μανδρέκα: Όποτε θέλετε, όπου θέλετε, σας καλούμε σε ανοιχτή, δημόσια συζήτηση ενώπιον των πολιτών της Δωρίδας, να τα συζητήσουμε όλα ισότιμα και δημοκρατικά. Είμαστε στη διάθεσή σας!

Με ειλικρινείς ευχές για μια πραγματικά Καλή Χρονιά,

 Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας

ΥΓ: Επισυνάπτουμε και σ’ εσάς ένα βίντεο,(δυστυχώς δεν ξέρουμε πια τι να πρωτοδιαλέξουμε…), ώστε να προετοιμαστείτε για να συζητήσετε μαζί μας μπροστά στους συμπολίτες μας: