Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ!





Κάθε γενιά, κάθε 35 χρόνια αυτό το σύστημα που μας τρώει τις ζωές, μας δίνει μια ευκαιρία να το αμφισβητήσουμε. Είτε παλιότερα με τα όπλα (1944), είτε αργότερα με εκλογές (1981), υπήρχαν πραγματικές δυνατότητες να προκύψει ένα κράτος πιο δημοκρατικό, πιο κοντά στις ανάγκες των πολλών , μια κοινωνία πιο συμμετοχική και ανθρώπινη. Για τους γνωστούς λόγους και οι δυο ευκαιρίες σπαταλήθηκαν, πράγμα που πληρώνουμε τώρα, και μάλιστα με βαρύ αντίτιμο .

Μπροστά μας ανοίγεται μια τρίτη ευκαιρία. 

Και απ’ ότι φαίνεται ο πολιορκητικός κριός για να σπάσουν τα τείχη τις σαπιοπολιτείας ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ .

Ο ΣΥΡΙΖΑ με οραματιστές και ανιδιοτελείς ανθρώπους, αλλά και με ανθρώπους καιροσκόπους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ της συμμετοχής και της ενεργοποίησης του πολίτη και ο ΣΥΡΙΖΑ του κομματικού μηχανισμού.

Το ποια φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει δεν εξαρτάται τόσο από τις προσωπικές αντιλήψεις κάποιων στελεχών του, αλλά από τι ΣΥΡΙΖΑ θέλουν οι εκατοντάδες χιλιάδες , τα εκατομμύρια που θα τον ψηφίσουν.

Θα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που θα επιτρέψουμε , θα έχουμε σε τελευταία ανάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητάμε.

Με μια απλή προϋπόθεση:
Για να δοθεί η «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει πρώτα να ψηφιστεί. 

Διαφορετικά, ας περιμένουμε άλλα τέσσερα ή άλλα δεκατέσσερα χρόνια, ποιος ξέρει μπορεί κάποτε κάποια νέα Κίρκη να μετατρέψει 10 εκατομμύρια υπάκουα γουρουνάκια σε σκεπτόμενους ανθρώπους. 

Ένα μόνο ασφαλές συμπέρασμα μπορεί να υπάρξει κι αυτό είναι η ενίσχυση του ρεαλιστικού ριζοσπαστισμού. Όπως έχει προαναφερθεί στις διακηρύξεις της αριστεράς  «Για εμάς δεν επιτρέπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι σκοπεύουμε στην κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας. Ένα σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει πάντοτε  να βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων, δεν επιτρέπεται ποτέ να δειλιάζει μπροστά στα πραγματικά καθήκοντα που του τίθενται». Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά, σε ποιο βαθμό θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «καταιγιστικών αλλαγών» στην οικονομία και την πολιτική, τι πραγματικά θα αλλάξει, ποια θα είναι τα «πραγματικά καθήκοντα» κάθε στιγμή αυτό θα κριθεί. Και θα κριθεί, μεταξύ άλλων, από το εύρος της κοινωνικής συναίνεσης που θα μπορέσει αυτό το πρόγραμμα να εξασφαλίσει.

Καλή μας τύχη